Utflukt handler om sykkelopplevelser på noen av Norges flotteste stier, og passer for alle - uansett nivå, kjønn, alder og utstyr.

Utflukt startet som et idealistisk treffpunkt med et tyvetalls deltakere i 2002, og fra 2007 ble det årlige arrangementet organisert og tilrettelagt av Terrengsykkel med nærmere 300 deltakere. 

FESTIVALPASS I SALG 25. FEBRUAR 2022!

I 2016 ble arrangementet utsolgt og vi hadde besøk av nesten 1000 terrengsyklister i alle aldre og nivå. I 2017 var det 15 år siden Utflukt ble arrangert for første gang på Skeikampen, 10 år siden Fri Flyt tok over Terrengsykkel og arrangementet Utflukt og femte året vi arrangerer i Trysil. Vi gleder oss til sykkelfest og jubileum! 

 

Trysil Bike Arena
Trysil satser tungt på sykling. De bygger stadig ut og etter sommeren 2018 kan de friste med en asfaltert pumptrack, dirtjumps, flere kilometer med sti i Gullia, en utbedret Radisson Blu Bike Park med balanseelementer, naturlige steiner og røtter. Det har også kommet en ny sti fra toppen av stolheisen og ned til Fageråsen. Med utgangspunkt i stolheisen kan du sykle stier på fjellet eller rett ned til heisen igjen.

Under Utflukt 2018 hadde Trysil Bike Arena ferdigstilt to nye røde stier med hopp og doseringer som appellerer i større grad til de mer erfarne syklistene. I løpet av sommeren har de også lagt til tre nye røde stier som alle kan glede seg til å teste - woodpecker med doserte svinger, cowboy med balanseelementer og den mektigste av dem alle - Miss piggy, med store wallrides, hopp og dropp. 

Radisson Blu Bike Park har også blitt utbedret til det absolutt bedre. Her har du muligheten til å forberede deg på stiene i Trysil. Her finner du balanseelementer, små dropp, doserte svinger, naturlige steiner og røtter. Alt innenfor en rundløype på ca. 1 km som ligger bak hotellet. 
Du kan lese mer om Trysil Bike Arena her og følge dem på facebook.

 

Naturlige stier
Det er greit at Gullia er morsomt - for det er det faktisk! Men hvis du ikke har prøvd noen av de naturlige stiene rundt Trysil - you're in for a treat! Både Trysil og Rörbäcksnäs byr på store glis. Vi kan også anbefale å ta turen innom Elverum på veien hjem. På Utflukt kan du også bli med på guidede turer med superlokale kjentmenn fra Trysil.

 

Hvem, hva, hvorfor?
Utflukt er landets største og hyggeligste møtested for terrengsyklister og fokuserer på feelgood-stemningen som stisykling får fram. 

 

Her møtes syklister fra begge kjønn og i alle aldre. Felles er den genuine interessen for stisykling i en sosial setting. Nivået spenner seg fra helt ferske nybegynnere til proffe syklister. 

 

Utflukt 2022
Vi er under planlegging av Utflukt 2022. Det vi kan love å ha på plass, allerede nå - er åpen stolheis, guidede turer og kurs, underholdning og masse demosykler.

Vi vil selvfølgelig sette opp egne jenteturer i tillegg til de andre turene vi setter opp. Det vil også bli lagt til rette for turer og kurs på ulikt nivå.

Stolheisen i Trysil vil gå hver dag, hele helgen, og vil være en ypperlig anledning for de som ønsker å sykler mer nedover enn oppover, eller simpelthen skaffe seg et flott utgangspunkt for stiturer på fjellet. De guidede turene vil foregå sammen med erfarne turledere, på flotte stier i variert landskap, som til sammen danner en unik ramme rundt et svært sosialt sykkelarrangement.

 

Hvis du ønsker å sykle på egenhånd er det også fullt mulig og du kan da benytte deg av Trysil Bike Arenas stikart og de ovennevnte stikartene trailguide og mtbmap, for å orientere deg i stinettverket i området.

  

Slik reiser du til Trysil
Med bil ligger Trysil kun 2,5 timers kjøretur nordøst for Oslo. Norges største skisenter ligger like ved svenskegrensen - midt i Skandinavia.
Fra Oslo og Oslo Lufthavn, Gardermoen går det ekspressbuss til Trysil flere ganger daglig.