Vi fortsetter med yoga på programmet. Du har kanskje en kompis eller en venninne som kunne trengt litt bevegelighet, eller kanskje du kunne trengt litt selv? Etter en lang dag på sykkelen er det deilig å strekke litt på kroppen slik at du er klar for ny runde dagen etter. Kanskje du tilogmed vil kombinere det med en tur i badstuen og boblebadet på hotellet? 

 

Vi legger til rette for en behagelig og overkommelig yogatime på Utflukt, som du kan være med på enten du er skikkelig stiv, eller skikkelig myk. Vi er glade for å kunne tilby - YOGA FOR STIVE SYKLISTER på Utflukt 2021. 

 

Yoga for stive syklister er gratis og vil foregå på torsdag, fredag, lørdag underveis i festivalen.

  

Hva er bra med yoga?

Yoga er bra for alle! Mange kommer til yoga på grunn av stress og diverse fysiske vondter, men yoga er noe alle kan nyte av å praktisere daglig. Enten det er fysiske øvelser, pusteøvelser eller meditasjon.

 

Vi lever i en verden hvor ting går i en voldsom fart, vi løper rundt stressa og skal alltid frem til et eller annet mål. Når skal du stoppe opp? Det er for sent å stoppe opp når du dør. Yoga er veien til å leve i nuet, og gjennom å bruke pust og bevegelse blir du bedre kjent med hvordan det føles for kropp og sinn.

 

Mange får beskjed om å prøve yoga for ryggplager, angst, søvnproblemer osv. Det er alt vel og bra, og yoga hjelper helt klart for det. I bunn og grunn er det å lære seg å puste ordentlig og kjenne seg selv gjennom pust med bevegelse som letter på det meste av vondter og stress.

 

Hvorfor bør stive syklister gjøre litt yoga etter sykkelturen, eller generelt?

Fordi stive kropper er de som nyter best av yoga! Veien til å løse opp i noe, enten det er snakk om energiske eller fysiske blokkeringer, er så mye kortere om du er stiv. Og jeg kan love deg at med en gang du puster dypt i en stilling som presser på alle de riktige knappene, så kommer du til å kjenne en dyp velvære.

Yoga er skadeforebyggende. Du bruker kjernemuskulaturen, stabiliserer kroppen gjennom statiske stillinger, og løser opp i stive og spente muskler. Ofte sitter ikke problemet i én spesifikk muskel som må strekkes, men flere steder som fungerer sammen som en helhet. Dessuten er det digg, så du kan møte resten av festivalen smilende og fornøyd!