Festivalen i Trysil handler om sykkelopplevelser på noen av Norges flotteste stier, og har samlet stisyklister hvert eneste år siden 2002. Utflukt har en sosial profil, hvor rammen rundt er vel så viktig som selve syklingen. Nerdequiz, filmer, stand-up, kurs og guidede fellesturer er noen av høydepunktene.

Billetter til Utflukt legges ut på nyåret og selges frem til festivalstart i juni. 

Det er nettopp den gode stemningen som mange fremhever ved Utflukt. Tidligere deltakere vil garantert skrive under på at Utflukt er landets største og hyggeligste møtested for stisykkelentusiaster. Her møtes stisyklister i alle kategorier og nivåer til felles eller individuelle turer, hvor alle er i sitt ess på lekne stier. 

På dagtid er sykling i fokus med noen innlagte pit-stops innom standene til utstillerne våre for å teste demosykler og bare skravle litt. Kveldene tilbringer man på hotellet hvor man bare henger rundt og slapper av med venner, blir kjent med nye og skravler litt mer med en kald en i hånda.

Vi har selvfølgelig lagt til rette for at du kan bli underholdt og byr på stand-up, quiz, foredrag og show! På sykkelfestival med venner og felles sykkelentusiaster kan alt skje!

Stemningen er uformell, avslappet og positiv. Deltakerne består av en blanding av alt fra nybegynnere til eksperter, men med en hovedvekt av aktive entusiaster. Her finner du all slags mennesker av begge kjønn og i alle aldre. Felles for dem alle er den genuine interessen for stisykling i en sosial setting. Nivået spenner fra helt ferske nybegynnere, til proffe syklister. 

 

Når og hvor startet det?

Utflukt startet som et treffpunkt med et tyvetalls deltakere i 2002, og fra 2007 ble det årlige arrangementet organisert og tilrettelagt av Terrengsykkel med nærmere 300 deltakere. Etter flere år på Skeikampen dro vi i 2009 til Kongsberg Skisenter for å prøve ut nye stier.

I 2013 flyttet vi til Trysil som satser stort på stisykling. Skiheisen gir deg muligheten til å sykle lange turer på fjellet eller rett ned i anlegget. I 2016 hadde Trysil Bike Arena ferdigstilt 12 km med variert sti i det de kaller Gullia, hvor alle - uannsett nivå, kan ha det gøy. Fortsatt er det masse prosjekter på gang! 

 

Utenfor Trysil Bike Arena - hvor skiheisen og Gullia med maskinbygde løyper ligger, kan du også finne hundrevis med naturlig singletracks! Det er mange planer på gang for å utvikle Trysil som stisykkeldestinasjon. Både områdene i Trysil Bike Arena og de naturlige stiene i området rundt.

Du kan lese mer om Trysil Bike Arena her og følge dem på facebook.

  

Slik reiser du til Trysil

Med bil ligger Trysil kun 2,5 timers kjøretur nordøst for Oslo. Norges største skisenter ligger like ved svenskegrensen, midt i Skandinavia. Fra Oslo og Gardermoen går det ekspressbuss til Trysil flere ganger daglig.