Utflukt startet som et treffpunkt med et tyvetalls deltakere i 2002, og fra 2007 ble det årlige arrangementet organisert og tilrettelagt av Terrengsykkel med nærmere 300 deltakere. Utflukt har en sosial profil, hvor rammen rundt er vel så viktig som selve syklingen. Nerdequiz, filmer, grilling og musikk er noen av de utenomsportslige høydepunktene. 

 

Vi åpner salg av festivalpass 27. februar 2020 kl. 10.00

 

Trysil Bike Arena

Etter flere år på Skeikampen dro vi i 2009 til Kongsberg Skisenter for å prøve ut nye stier. I 2013 flyttet vi til Trysil som satser stort på stisykling. Skiheisen gir deg muligheten til å sykle lange turer på fjellet eller rett ned i anlegget. I 2016 hadde Trysil Bike Arena ferdigstilt 12 km med variert sti i det de kaller Gullia, hvor alle - uannsett nivå, kan ha det gøy. Fortsatt er det masse prosjekter på gang! Du kan lese mer om Trysil Bike Arena her og følge dem på facebook.

 

Utenfor turistsenteret - hvor skiheisen og Gullia med maskinbygde løyper ligger, kan du også finne hundrevis med naturlig singletracks! En spennende tanke er at det er mange planer på gang for å utvikle Trysil som stisykkeldestinasjon. Både områdene i turistsenteret og de naturlige stiene i området rundt.

 

Hvem, hva, hvorfor?

Det er nettopp den gode stemningen som mange fremhever ved Utflukt. Tidligere deltakere vil garantert skrive under på at Utflukt er landets største og hyggeligste møtested for stisykkelentusiaster. Her møtes stisyklister i alle kategorier og nivåer til felles eller individuelle turer, hvor alle finner sitt domene i lekne stier. Kveldene tilbringer man på tunet hvor man griller, studerer, diskuterer og prøver produktene som de ulike bransjeleverandørene har tatt med, deler dagens opplevelser og blir kjent med andre syklister.

 

Stemningen er rolig, avslappet og positiv. Deltakerne består av en blanding av alt fra nybegynnere til eksperter, men med en hovedvekt av aktive entusiaster. Her finner du all slags mennesker av begge kjønn og i alle aldre. Felles for dem alle er den genuine interessen for stisykling i en sosial setting. Nivået spenner fra helt ferske nybegynnere, til proffe rittsyklister.

 

Utflukt har de siste årene opplevd en solid økning i andelen kvinner, og vi vil selvsagt forsette å arrangere egne jentekurs og turer og tilrettelegge i enda større grad for at kvinner skal ha det minst like moro på sykkel som mannfolka!

 

Stinettet rundt Trysil tilbyr mange turer i alle varianter og vanskelighetsgrader, og de guidene turene er inndelt i nivåer som passer for absolutt alle.

  

Slik reiser du til Trysil

Med bil ligger Trysil kun 2,5 timers kjøretur nordøst for Oslo. Norges største skisenter ligger like ved svenskegrensen - midt i Skandinavia. Fra Oslo og Oslo Lufthavn, Gardermoen går det ekspressbuss til Trysil flere ganger daglig.

 

Kontaktinfo:

Arrangementansvarlig

Tonje Sameien

E-post: tonje@friflyt.no