Tonje er nordlending bosatt i Oslo-bygda og liker å sykle. Tidligere har hun jobbet som prosjektleder i Fri Flyt med ansvar for sykkelevents, deriblant Utflukt.

Nå studerer hun HR tech og jobber med ish det samme på si, i tillegg til å holde litt kurs og guide, både privat men også i regi av Norske Instruktører og guider. Slik har Tonje blitt en engasjert del av sykkelmiljøet i Norge,

– Mellom april-oktober skal jeg være ærlig å si at det går mye tid til sykling! De siste årene har det også blitt en del på vinteren, noe jeg anbefaler alle å teste ut. Når man kommer over terskelen om at det er glatt, så er det (stort sett) myye smudere å sykle om vinteren enn sommeren!

– Fortsatt best om sommeren da. Ellers prøver jeg å trene litt og kjøpte meg akkurat skøyteski! Utfordrende og gøy. Viktig å finne nye måter å bli redd på, sånn at jeg ikke blir en feiging - i følge samboeren min.

– Hvor kommer vi til å møte deg på Utflukt i år?

– I år tenker jeg dere kan finne meg enten hos Rocky Mountain sin stand, i baren uten avstandsrestriksjoner eller i Gullia. Jeg elsker å ta noen raske runder, skravle litt i demoområdet, flere runder, surre litt på pumptracken, skravle litt.. Ja - bare henge rundt uten så veldig mye mål og mening. Så lenge jeg får syklet masse så er jeg fornøyd!

I vante omgivelser. Foto: Kristoffer Kippernes
I vante omgivelser. Foto: Kristoffer Kippernes

– Hva gleder du deg mest til?

– Møte alle de hyggelige folka som er med på å drifte festivalen - både lokale, hotellet, utstillere og arrangementkomiteen, men også alle folka som dukker opp år etter år. Jeg har jo vært med noen år nå, så føler virkelig på den joviale stemningen. Litt som en barne-bursdag for voksne eller å møte en nordmann på ferie på Granca! Alltid hyggelig og upåklagelig god stemning.

– Hva er det morsomste du har gjort på Utflukt før?

Nå er jo jeg kanskje litt preget av at jeg har vært med på å arrangere festivalen i noen år, så hva som er gøy er kanskje litt annerledes enn om jeg kun hadde deltatt som festivaldeltaker.

Jeg var jo med på å flytte Utflukt fra oppe ved skiheisen og ned på hotellet. Det ble mye kritikk for den såkalte "kommersialiseringen" av arrangementet, men selv mener jeg det var et realt løft som muliggjorde mye av det arrangementtekniske som gjør Utflukt til det den er i dag, som kanskje ikke er så enkelt å legge merke til for deltakerne.

Det er utrolig mange ledd og folk som jobber sammen for å få det til, og uten å gå for mye i dybden på "prosjektfasene" så er det dritkult å se hvordan festivalen har løftet seg - spesielt i fjor med restriksjoner!

I fjor var jeg også med som guide og kursholder, og ikke i arrangementkomiteen. Det var fryktelig gøy - å endelig kunne møte deltakerne ute på tur og kurs!

Jeg syns det er så fint når det finns arenaer som er trygge for alle å delta på. Det er så utrolig viktig. Det å være ny i noe er skummelt - uansett hva man måtte si. Derfor var det veldig fint å være med å skape den trygge gode følelsen på tur, i fjor.