Med en lang og begivenhetsrik historie er vår velkjente sykkelfestival litt av et eget beist, som har hatt en hel serie ulike festivalsjefer siden starten. Nå ligger jobben hos Adam Tumidajewicz, prosjektleder i Fri Flyt som gjør jobben for andre gang i år.

Som prosjektleder har han hatt ansvar for slippfester for bøker, arrangert Skredkonferansen, og generelt hjulpet til masse i driften av Fri Flyt for øvrig. Det er jobben som gjorde det naturlig å holde på med terrengsykling. Det har også ført til at han har valgt seg bosted helt inntil Årvollåsen og Lillomarka utenfor Oslo, for å kunne makse ut sykkeldagene året rundt.

1 – Hvor kommer vi til å møte deg på Utflukt i år?

Du finner meg nok mest i kulissene, i sekretariatet, pilende fra sted til sted for å sørge for at alle har det bra! Slik må man nesten som festivalsjef. Men du får nok også se meg på scena, for jeg skal lede an Jerryquizen og kanskje introdusere en og annen taler på scena for øvrig.

2 – Hva gleder du deg mest til?

Det er til alle de nye tingene vi introduserer på programmet i år! Utflukt-folket er ganske selvgående og elsker gjentagende ting som Afterbike og Twin Peaks-konk, men det blir nye kulturinnslag som fagkveld og jerryquiz som jeg håper folk vil bli med på!

 

3 – Hva er det morsomste du har gjort på Utflukt før?
Det var en helt egen greie å være festivalsjef under "annerledes-Utflukt" som vi arrangerte i august i fjor. Da kunne vi ikke få mer enn 300 deltagere inn grunnet pandemien, men de fikk til gjengjeld nydelig vær, sykkelforhold og stemning hele helga. Det tror jeg var en unik opplevelse for alle!