Fredag kl. 19.00 blir det et live Cyclotherapy-foredrag / talkshow med utforveteran, endurosyklist og psykolog Emil Carlson. Med seg har han Mille Johnset, som er proff utforsyklist og sykler for Atherton Bikes - et sykkelmerke av utforproffene Dan, Gee og Rachel Atherton. Dette kan bli veldig spennende!

Ikke kjøpt festivalpass enda? Gjør det her.

Kort om Emil

- Terrengsyklist siden 1992

- Psykolog siden 2007

- 2 NM-titler i utfor: 1999 og 2009

 

 

Vi har alle våre grenser for hva som er bratt og skummelt, og det styres ikke alltid av ferdigheter og erfaring. Så hva er det som gjør at frykten tar overhånd av og til? Er den verdt å lytte til, og er frykt en følelse du kan stole på? 

Ofte er det slik at vanskelige ting på sykkel også er skumle. Og noen ganger blir vi redde for ikke å være flinke nok. Begge deler kan komme i veien for mestring og moro. På Utflukt vil Emil snakke om hvordan vi kan møte vår egen frykt, og få det enda mer gøy på sykkel.

I sesong fem av Terrengskolen tok programleder Aslak kontakt med Emil for å få hjelp når bakken ble for bratt. Se episoden under.

 

 

Kort om Mille

Mille (18) har vært på pallen i de fleste utforritt hun har deltatt i - både nasjonalt og internasjonalt. Du kan blant annet lese om henne i pinkbike magasine
 
Foran 2019 sesongen har hun lagt om treningen radikalt og brukt mer tid på styrke og enda mer fokus på det mentale. - Det handler om å konsentrere seg både på gjennomkjøring og trening før rittene, og i kvaliken og finalen. Jeg er mer fokusert og tenker mer taktisk, slik at jeg finner de gode linjene. Hvis man er bestemt og vet hva du skal gjøre hele veien, så kjører du bedre, sier Johnset. 

 

Vi er sikre på at hvem som helst kan få gode tips til hvordan pushe grensene og bli en bedre syklist gjennom tips til mentale forberedelser fra Mille og Emil.

 

Mille kjører også kurs på Utflukt - sjekk dem ut under

Pumptrack 

Svingteknikk