This way up

Filmvisning for veldedighet

"This way up" er en 25 minutters lang dokumentarfilm om Andy McKenna - en profesjonell terrengsykkelguide som får diagnosen Multippel sklerose, og forteller historien om hans medisinfrie tilværelse og hans holistiske søken på en frisk kropp. Filmen har blitt vist på Vancouver og Kendal International Mountain Film Festival, og er nå på en verdensomspennende veldedighetsscreening-turnè.

Fundraising page - https://www.youcaring.com/overcomingmsswankfoundation-1082284

Filmen vil bli vist under Utflukt, både fredag og lørdag.

 

Kjøp festivalpass HER.

.

Om Andy McKenna

Andy har vært terrengsyklist siden 1980-tallet, og profesjonell terrengsykkelguide som lever av å selge sykkelopplevelser i Skottland. Han ble diagnostisert med MS i 2007. Selv om han ikke visste det da, var denne (tilsynelatende) uhelbredelige, nevrologiske sykdommen langt fra å være slutten på hans terrengsykkelkarriere og hans liv, men heller starten på en litt annen type terrengsykkelreise.

Alle opplever utfordringer i livet. Noen blir begravd under et finèr av normal eksistens. Facebook selfies og strålende instabangers forteller ikke alltid hele historien. Å finne sammenhengen mellom virkelighetene i livet og hvordan vi håndterer dem - når en stisykkel er den primære taktikken, vil forhåpentligvis slå et slag for mange om de sykler eller ikke. For Andy hjelper syklingen han å takle, flykte og holde seg ved sin fulle fem.

Multippel sklerose

MS er en uhebredelig, degenerativ og invaliserende nevrologisk sykdom som påvirker hjerne, ryggmarg og optiske nerver hos nesten 2,5 millioner mennesker (hovedsakelig 20-40 år gamle) over hele verden. Det er den mest utbredte nevrologiske tilstanden hos unge voksne rundt om i verden, og det forårsaker vanligvis angrep av nevrologiske symptomer, inkludert synstap, lammelse, nummenhet og problemer med å gå. Symptomer vises fordi nerver i hjernen og ryggmargen mister sin evne til å overføre signaler.

Medisiner prøver å redusere hyppigheten av tilbakefall og redusere sykdomsprogresjonen. Til tross for at den har eksistert i 150 år er det fortsatt ingen medisinsk kur for MS. Andy og et voksende samfunn tror det er en alternativ måte å håndtere og deaktivere effektene av MS. Det er ikke en pille eller en injeksjon - det er et sett med livstilsendringer.

.

All fundraising forbundet med "Stoked on MS" og "This way up" vil bli rettet mot to organisasjoner som som har hjulpet Andy å få kontroll over sykdommen og hans liv, gjennom kosthold, hvile, mosjon og livstilsendringer:

The Swank foundation

Overcoming MS (OMS)

.

Fundraising page - https://www.youcaring.com/overcomingmsswankfoundation-1082284

Du kan også følge Andy i hans youtubedagbok HER.

Sist opppdatert: 19.03.2018 14:23