Norges største terrengsykkelfestival

..og landets hyggeligste treff for sykkelentusiaster!

BILLETTSALGET ER I GANG! SKAFF DEG ET FESTIVALPASS HER

Utflukt handler om sykkelopplevelser på noen av Norges flotteste stier, og passer for alle - uansett nivå, kjønn, alder og utstyr.

Utflukt startet som et idealistisk treffpunkt med et tyvetalls deltakere i 2002, og fra 2007 ble det årlige arrangementet organisert og tilrettelagt av Terrengsykkel med nærmere 300 deltakere. I 2016 ble arrangementet utsolgt og vi hadde besøk av nesten 1000 terrengsyklister i alle aldre og nivå. I 2017 var det 15 år siden Utflukt ble arrangert for første gang på Skeikampen, 10 år siden Fri Flyt tok over Terrengsykkel og arrangementet Utflukt og femte året vi arrangerer i Trysil. Vi gleder oss til sykkelfest og jubileum! 

Trysil Bike Arena
Trysil satser tungt på sykling. De bygger stadig ut og stiller i 2018 med enda flere nye stier, i tillegg til sin asfalterte pumptrack, dirtjumps, flere kilometer med sti i Gullia og en utbedring av "fjellrunden" med utgangspunkt fra toppen av stolheisen. Stolheisen gir deg muligheten til å sykle lange turer på fjellet eller rett ned i anlegget. I år vil stolheisen settes i gang allerede torsdag ettermiddag! Du kan lese mer om Trysil Bike Arena her og følge dem på facebook.

Naturlige stier
Utenfor turistsenteret hvor skiheisen og Gullia med maskinbygde løyper ligger, kan du også finne hundrevis av kilometer med naturlig singletracks! Sjekk dem ut på mtbmap.no og trailguide.no. På Utflukt kan du være med på guidede turer på noen av disse og også noen som ikke er på stikartene.

Hvem, hva, hvorfor?
Utflukt er landets største og hyggeligste møtested for terrengsyklister og fokuserer på feelgood-stemningen som terrengsykling får fram. 

Her møtes terrengsyklister fra begge kjønn og i alle aldre. Felles er den genuine interessen for terrengsykling i en sosial setting. Nivået spenner seg fra helt ferske nybegynnere til proffe rittsyklister. 

Utflukt 2019
Vi er under planlegging av Utflukt 2019. Det vi kan love å ha på plass, allerede nå - er åpen stolheis, guidede turer og kurs, underholdning og masse demosykler. Vi vil selvfølgelig sette opp egne jenteturer i tillegg til de andre turene vi setter opp. Det vil også bli lagt til rette for turer og kurs på ulikt nivå. Stolheisen i Trysil vil gå hver dag, hele helgen, og vil være en ypperlig anledning for de som ønsker å sykler mer nedover enn oppover, eller simpelthen skaffe seg et flott utgangspunkt for stiturer på fjellet. De guidede turene vil foregå sammen med erfarne turledere, på flotte stier i variert landskap, som til sammen danner en unik ramme rundt et svært sosialt sykkelarrangement.

Hvis du ønsker å sykle på egenhånd er det også fullt mulig og du kan da benytte deg av Trysil Bike Arenas stikart og de ovennevnte stikartene trailguide og mtbmap, for å orientere deg i stinettverket i området.

 

Slik reiser du til Trysil
Med bil ligger Trysil kun 2,5 timers kjøretur nordøst for Oslo. Norges største skisenter ligger like ved svenskegrensen - midt i Skandinavia.
Fra Oslo og Oslo Lufthavn, Gardermoen går det ekspressbuss til Trysil flere ganger daglig.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kontaktinfo:

Arrangementansvarlig

Tonje Sameien

E-post: tonje@friflyt.no

Sponsorsjef:

Knut-Harald Smette

E-post: knut.harald@friflyt.no

Sist opppdatert: 10.05.2018 22:23